Terugval bij schade - VDV Taxi
895
page-template-default,page,page-id-895,bridge-core-2.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-19.2.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Terugval bij schade

Terugval bij schade

Indien u een schade claimt, kan dit gevolgen hebben voor het aantal schadevrije jaren en de no-claim korting/trede. Hieronder leest u, per hoofddekking, meer over:

 

WA (wettelijke aansprakelijkheid)

 

Elke schade die geclaimd wordt onder uw WA van uw taxiverzekering heeft invloed op de schadevrije jaren en no-claim korting/trede.

 

WA Volledig Casco

Of een schade invloed heeft op het aantal schadevrije jaren en de no-claim korting/trede, hangt ervan af of de schade te verhalen is op een verantwoordelijke tegenpartij.

Indien u de veroorzaker bent, door bijvoorbeeld tegen de geparkeerde auto van de tegenpartij te rijden of geen voorrang te verlenen, dan heeft de schade gevolgen voor de schadevrije jaren en no-claim korting/trede.

 

Terugval in schadevrij jaren

Indien een schade invloed heeft op het aantal schadevrije jaren dan is in een gezamenlijke regeling tussen verzekeraars (bedrijfsregeling 11 Roy-Data) de terugval in schadevrije jaren geregeld. Klik hier voor het document met alle afspraken omtrent schadevrije jaren tussen verzekeraars.