Schadeverzekering Inzittenden

Schadeverzekering Inzittenden

In de situatie van een ongeval bieden de hoofddekkingen (WA, WA/beperkt casco) geen vergoeding voor de daadwerkelijk geleden immateriële schade.

Deze schade kunt u meeverzekeren door te kiezen voor de Schadeverzekering Inzittenden. Deze verzekering vergoedt de werkelijk geleden schade bij letsel of overlijden, als gevolg van een verkeersongeval. Denk hierbij aan verminderde inkomsten en schade aan uw persoonlijke bezittingen.

 

Wat wordt er vergoed?

  • Naast materiële gevolgschade van geestelijk of lichamelijk letsel, worden smartengeld, geneeskundige behandeling en derving van levensonderhoud verzekerd.
  • Ook schade aan of verlies van persoonlijke bezittingen die met de auto vervoerd worden zijn gedekt.
  • Per schade wordt een bedrag van maximaal $1.000.000 per gebeurtenis uitgekeerd.
  • Schade aan uw auto of accessoires, geld of geldswaardig papier en handelsvoorraad zijn niet inbegrepen.

Vergoedingen en uitkeren

In de praktijk blijkt dat in geval van letselschade het uitkeren van een schadevergoeding geruime tijd op zich kan laten wachten. Voor het bepalen van de daadwerkelijke schadebedrag is in de regel (veel) tijd nodig. Een Ongevallen Inzittendendekking kan daarom een verstandige aanvulling zijn op de Schadeverzekering Inzittenden. Deze dekking voorziet in een maximumsom die niet afhankelijk is van de daadwerkelijk geleden schade.

Scroll naar boven