Taxiverzekering in 2018 afsluiten

Taxiverzekering in 2018 afsluiten

Vanaf 1 januari 2018 rijden er minimaal honderden taxi’s onverzekerd rond.
Dat is een gevaar voor taxichauffeurs, voor passagiers en eigenlijk voor iedereen op de weg.
Het is niet de schuld van de taxichauffeurs, de taxi is bij vele autoverzekeringen sinds kort uit het assortiment geschrapt. Waarom wordt de taxiverzekering vanaf 2018 opgeheven, en hoe kun je een taxiverzekering in 2018 afsluiten?

Wat is er aan de hand?

Taxi’s kosten verzekeraars teveel geld. Ze rijden meer, komen vaker in de problemen, en de kosten liggen voor de verzekeraar veel hoger dan de inkomsten uit de premies voor een taxi verzekering. Daarom hebben veel verzekeraars besloten met ingang van 2018 geen taxi’s meer te dekken. En dat hebben ze pas erg laat bekend gemaakt, waardoor vele taxichauffeurs nu gedwongen worden om onverzekerd rond te rijden.

Waarom kun je geen taxi verzekering afsluiten?

Een verzekeraar moet altijd de kosten en baten afwegen, daarnaast moeten ze ook de middelen in huis hebben om claims te dekken. Door het hoge aantal claims van taxichauffeurs waren de premies reeds flink gestegen. Toch blijkt dat nog niet voldoende te zijn, waarop de verzekeraars en masse hebben besloten om hun taxiverzekering in zijn geheel te schrappen.

VDV Verzekering voor taxichauffeurs

VDV is geen reddende engel, het is gewoon een verzekeraar die producten en diensten aanbiedt voor automobilisten. Daarbij maakt het niet uit of je particulier rijdt of zakelijk, ook voor taxichauffeurs is er een specifieke taxi verzekering die aansluit op de behoefte van de taxichauffeur. Sinds 2018 merkt VDV een sterke stijging in aanmeldingen vanwege de plotselinge actie bij de andere verzekeraars. VDV Verzekering B.V wil gewoon hun taxiverzekering blijven aanbieden, en staan nog steeds open voor nieuwe cliënten.

Scroll naar boven